תותירמיסו TOUTIRAMISU

תותירמיסו, אי אפשר להפסיק לאכול (צילום: שרון היינריך)
השמש האביבית הגיעה לפריז. כוכבים מנצנצים על הסיין, מרבדים של פריזאים רובצים על מדשאות ובוהים בשמש, כוסיות רוזה מושקות אחר הצהריים, סלים של פיקניקים נוסעים במטרו. תותים.

אני כל כך אוהבת תותים, גם בגלל הטעם, אבל בעיקר בגלל שהם כל כך כל כך יפים בעיניי. יש בהם משהו קסום וחושני והצבע שלהם מוסיף כתמים אדומים לכל השווקים הפזורים בעיר האורות. פתאום, ביום אחד, נשזרים בין האספרגוסים הלבנים והירוקים תותים אדומים, בוהקים, קטנים, גדולים ספרדיים וצרפתים. הם מגיעים בסלסלות קטנות, בקופסאות פלסטיק שקופות ואפילו בארגזי עץ קטנים שמהווים תפאורה מקסימה לצבע החזק שלהם.

הארגזים האלה (צילום: שרון היינריך)
כשמגיעים התותים לשווקים, מתמלאות ויטרינות הפטיסרי בקינוחים מבוססי תותים, כך למשל תוכלו למצוא בעונה הזו כמעט בכל פטיסרי את עוגת הפרזייה המפורסמת. הפרזייה היא עוגה צרפתית קלאסית, עשויה מבסיס של ז'קונד או ז'נוואז, מעליו קרם מוסלין וניל, תותים וציפוי של בצק מרציפן דק ועדין. אגב, את הפרזייה הכי טובה תמצאו אצל חברי, השף פטיסייר קארל מרלטי שהפרזייה שלו נבחרה על ידי עיתון הפיגרו כטובה בפריז. אבל לא רק פרזייה, גם טארט עם תותים, אקלר עם תותים, באבה או רום עם תותים ואפילו סאנט-אונורה עם תותים.

אז גם אני החלטתי לזרום עם נהר התותים הזה, וכאות הזדהות עם סיום עונת התותים בישראל, ומכיוון שבקרוב מאוד אני קופצת לאיטליה, נח עלי מצב רוח של טירמיסו. ומכיוון שקפה ותות לא ממש הולכים ביחד, החלטתי לבנות לי קינוח "תותירמיסו" (משחק מילים הן עם המילה "תות" והן הם המילה TOUT בצרפתית, במשמעות של כולם/הכל), המבוסס על קרם מסקרפונה וניל עשיר, בישקוטי HOME MADE וסירופ רום ותותים שעושים בכמה דקות. התוצאה - מסוכנת!

אפשר להכין בקערה גדולה או בכוסות אישיות (צילום: שרון היינריך)

תותירמיסו
מתכון ל 8 כוסות או לקערה גדולה בקוטר 20 ס"מ

חומרים:
סירופ תותים ורום:
600 גרם תותים חתוכים לקוביות בינוניות.
80 גרם סוכר
80 גרם רום (אם אוהבים טעם חזק של רום אפשר גם 100 גרם)

בישקוטי (כ 50 יחידות בקוטר 6 ס"מ):
3 ביצים גודל M מופרדות
90 גרם סוכר לבן
100 גרם קמח רגיל מנופה
חצי כפית תמצית וניל (לא חובה)
אבקת סוכר

קרם מסקרפונה וניל:
250 גרם שמנת להקצפה (רצוי 38%)
300 גרם גבינת מסקרפונה
60 גרם סוכר לבן
גרגרים ממקל וניל שלם
3 ביצים M

קישוט:
תותים טריים בגודל אחיד, מנוקים וחתוכים לחצאים.

את התותים שעל הטירמיסו מניחים ממש לפני ההגשה (צילום: שרון היינריך)

הכנה:
1. מכינים את סירופ התותים: שמים בקערה גדולה תותים חתוכים, סוכר ורום, מערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. 
2. מכינים את הבישקוטים: בקערה גדולה מקציפים חלבונים עם סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה. בקערה אחרת טורפים מעט את החלמונים והוניל ומוסיפים אותם בהדרגה לחלבונים, ממשיכים להקציף. מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מסה אחידה ויציבה. מעבירים את המסה לשקית זילוף, אין צורך בצנתר.
3. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה, ומזלפים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, שומרים על מרווחים בין העיגולים. זורים אבקת סוכר על הבישקוטי וממתינים כשתי דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 12 דקות בקירוב, או עד שנוצר מעליהם קרום קשה והם זהובים קלות. מניחים לצינון עד לשימוש.
4. מכינים את קרם המסקרפונה: שמים שמנת, מסקרפונה, סוכר, וניל וביצים בקערת מיקסר. מקציפים על לקבלת תערובת יציבה יחסית. מדובר בהקצפה ארוכה יחסית (אל יאוש), התערובת לא תתקבל יציבה לגמרי ותתייצב בקירור.

בישקוטי HOME MADE כל כך פשוט להכנה (צילום: שרון היינריך)
הרכבה:
1. יוצקים לקערה שכבה נדיבה של קרם המסקרפונה (קצת פחות משליש).
2. טובלים בישקוטים בסירופ התות (ממש מכניסים אותם לקערת הסירופ והתותים) ומכסים את השכבה הראשונה של הקרם. מעל הבישקוטי מניחים כמה כפות של תותים מתוך סירופ התותים, עד שכל הבישקוטים מכוסים.
3. יוצקים שכבה נוספת של קרם מסקרפונה, וחוזרים על התהליך עם הבישקוטי והתותים המושרים.
4. יוצקים את יתרת קרם המסקרפונה, עד גובה פני הקערה, ובעזרת פלטה מיישרים את פני הקרם.
5. מכניסים לקירור ללילה.
6. מוציאים מהמקרר ומסדרים תותים טריים חצויים לשניים בצורה שבוחרים. מגישים מיד.
7. מומלץ לאכול את הטירמיסו כשהיא טרייה מאוד, זאת גם משום שיש בה ביצים טריות וגם משום שהתותים מגירים נוזלים והופכים את קרם המסקרפונה לדליל.

בתיאבון :-) (צילום: שרון היינריך)

בתיאבון :-)
שרון

2 comments:

  1. אנונימי18/5/16 10:37

    היי שרון, העוגה נראית מעולה... האם ניתן להכין את הקרם ללא ביצה? תודה.

    השבמחק
  2. נהדרת, בול לשבועות !
    האם אפשר לפסטר את הקרם ? אם כן אשמח להוראות ..

    השבמחק

תודה על התגובה, שיהיה מתוק :-)

טופס יצירת קשר

שם

אימייל *

הודעה *